Канадці інвестуватимуть у розвиток на Львівщині молочних кооперативів

21:28 10 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як передали у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук повідомив сьогодні, 10 березня, на що фінансування наймасштабнішого проект з розвитку молочного бізнесу в Львівській, в Івано-Франківській, Дніпропетровській і Херсонській областях передбачено близько 20 млн. канадських доларів.

«Канада інвестуватиме у розвиток молочних кооперативів на Львівщині», – повідомили сьогодні, 10 березня, «Щоденному Львову», в прес-службі облдержадміністрації, конкретизуючи також:

«Про це йшлося під час зустрічі голови Львівської ОДА Олега Синютки з Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком. Надзвичайний та Повноважний Посол наголосив, що канадські інвестори зацікавлені в розвитку малих та середніх виробників молока.

Він також зазначив: «На 2015-2021 роки у Львівській області продовжує роботу наймасштабніший проект з розвитку молочного бізнесу в Україні, який планує підтримку діючих та створення нових кооперативів в регіоні. Крім того, передбачається сприяння розвитку приватного підприємництва, зокрема надання довготермінових кредитів».

За словами Романа Ващука, цей проект діятиме, крім Львівщини, в Івано-Франківській, Дніпропетровській та Херсонській областях. На його фінансування передбачено близько 20 млн. канадських доларів. Своєю чергою, голова ОДА Олег Синютка сказав, що Львівщина зацікавлена в продовженні співпраці з канадською стороною в реалізації спільних освітніх проектів, співробітництві в сфері інформаційних технологій та сільського господарства.

Він також підкреслив: «Говорячи про залучення канадських інвестицій в область, можу запевнити зацікавлені сторони у безпечності цього регіону та унеможливленні будь-яких корупційних речей».

Голова ОДА зазначив, що не є прихильником великих сільськогосподарських монополій на Західній Україні, й підкреслив: «Наша модель – це відносно невеликі фермерські господарства, які були б дуже корисні для села».

Радник з комерційних питань Посольства Канади в Україні Клінтон Мартін висловив сподівання, що з підписанням Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою, можна буде розраховувати на значний інтерес з боку канадського бізнесу та діаспори. Це створить нові умови та можливості для малого і середнього бізнесу щодо відкриття нових ринків.

Довідка:

У Львівській області у 2008-2013 роках було успішно реалізовано на першому етапі проект за підтримки уряду Канади «Підвищення конкурентоздатності молочного сектору в Україні». Через Львівську аграрну дорадчу службу вдалося залучити до реалізації проекту 53 сільські громади у 12 районах області. Учасниками проекту були понад 2000 власників 1-2 корів, які сьогодні є основними виробниками молока не тільки в області, та 48 товарних господарств.

В області при підтримці Проекту було створено 8 реальних сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, членами якого стали понад 420 сільських мешканців, які утримують молочну худобу. Кооперативи надають послуги з продажу молока, заготівлі кормів, штучного осіменіння корів і телиць».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів