Інвестиції у Львів не створюють робочі місця, – експерт

19:10 1 жовтня 2015 р.

Фото до новини

Сьогодні міський бюджет Львова є менш, ніж 4 млрд гривень, але він може зрости в рази і без збільшення податкового тиску, а навпаки – за рахунок зменшення податків. Половина бюджету Львова зараз формується за рахунок субвенцій. Ніби, львівяни не заробляють. Але вони заробляють, та віддають все на Київ. І потім змушені просити свої гроші, як милостиню.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 1 жовтня, під час четвертих публічних дебатів на тему: «Хто з кандидатів у міські голови Львова збере найбільше коштів для самоврядної громади міста і як це зробить?», що відбулися у Львівському прес-клубі,  заявив кандидат на посаду міського голови Львова від Радикальної партії Олега Ляшка Віктор Галасюк.

За його словами, Львів має колосальний нерозкритий економічний потенціал. І для того, щоби львів’яни жили, як європейці, за рівнем добробуту, потрібнj зробити певні радикальні зміни. В тому числі і в управлінні містом та прийняти певні рішення на рівні Верховної Ради.

- Треба створити умови, які забезпечать економічне зростання . Бо економічна статистика свідчить, що економіка Львова в останні роки завмирає. І ми не закладаємо умови подальшого економічного зростання. Передусім я кажу про залучення до Львова європейських інвестицій. Причому, не в торгівлю чи в ІТ, а у виробництво, там де є робочі місця, для того, щоби повернути робітників з-за кордону до Львова, - каже він.
 

Але аналітик ГМ «ОПОРА» Олександр Неберикут з цим не погоджується.

- Мені здається, що основна проблема не стільки у відсутності робочих місць, скільки у низькій заробітній платі на тих місцях, які є. Наслідком надходження інвестицій не стає створення робочих місць. Ми мали приклад ремонту доріг, коли їх робили турецькі працівники. Львів’ян приймали тільки на низькокваліфіковану роботу.

Зрештою, для цього й ідуть сюди інвестори, бо тут є низькокваліфіковані працівники, які не вимагають за свою роботу великих коштів, - вважає експерт.
Також Віктор Галасюк каже, що нинішня влада не є підзвітною громаді, хоча мусила би звітувати за все, в тому числі й за надходження коштів і за їхнє використання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів