Інвестори вимагають від України в судах 170 мільярдів гривень

16:53 21 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: mn24.com.ua

Заступник міністра юстиції Антон Янчук повідомив у четвер на брифінгу: «Іноземні інвестори вимагають в міжнародних судах стягнення з України 170 млрд. гривень.

Заступник міністра юстиції Антон Янчук повідомив сьогодні, 21 травня, на брифінгу: «На даний момент міжнародні суди розглядають 19 позовів проти України від іноземних інвесторів. Крім того, 21 претензія до Україні від іноземних компаній перебуває на стадії досудового розгляду або медіації.

На даний момент загальна сума вимог до України по спорах і по судових справах становить в районі 170 млрд гривень. У  2014 році в міжнародних судах інвестори вимагали від України 30 млрд гривень, а в 2013 році – близько 20 млрд гривень.

Істотне збільшення суми позовних вимог до України в поточному році пов'язане з низкою об'єктивних причин, зокрема з окупацією частини території країни, коливаннями курсу долара і неналежним функціонуванням української судової системи. В поточному році Мін'юст ще не закуповував юридичних послуг для представництва в міжнародних судах, але планує це зробити і використовувати іноземних юристів для участі у 17 судових процесах».

Повідомлення Антон Янчук передали сьогодні, 21 травня, «Українські новини». Натомість інтернет-видання «Українська правда» нагадує в четвер: «У вівторок Рада дозволила Кабміну не погашати зовнішні борги приватним кредиторам. На даний момент Кабмін веде складні переговори про реструктуризацію боргів України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів