ЄБРР підтримав ідею створити у Львові енергохолдинг, – ЛМР

18:15 25 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У понеділок, 25 вересня, відбулася зустріч міського голови Львова Андрія Садового з делегацією Ради директорів ЄБРР.

Про це повідомили сьогодні, 25 вересня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Оскільки Львів є надійним партнером ЄБРР, під час зустрічі було обговорено спільну реалізацію наступних проектів – щодо поводження з твердими побутовими відходами, модернізації рухомого складу транспорту та транспортної інфраструктури, реалізації заходів з безпеки дорожнього руху. Також місто запропонувало спільно реалізувати велику програму з енергозбереження, що допомогло б менше коштів та ресурсів витрачати на обслуговування».
Директор Харолд Фріман зазначив: «Сьогодні тут представлена третина акціонерів Банку. Мета нашої поїздки по Україні – побачити переваги співпраці і зрозуміти шляхи співробітництва, до яких банк може долучитись. Приємно почути про ті проекти, які вже реалізовані у Львові, а також ваші сподівання на наступні проекти».
Натомість міський голова Львова Андрій Садовий розповів: «У Львові домінує малий і середній бізнес. У нашому місті 30 тисяч людей працює у галузі ІТ. Кожного року ми маємо приріст 20% – це прекрасний результат. Я знаю, що ви маєте хороших клієнтів у Львові, коли я з ними спілкуюся, вони всі дуже задоволені співпрацею. Є не так важливі гроші, як культура відносин, адже це є дуже великий досвід».
Андрій Садовий також зазначив: «Якщо говорити загалом, то ситуація у Західній Україні, з точки зору залучення інвестицій, є краща, ніж в Україні. Люди почувають себе як дома. Звичайно, що ми є всі в складній ситуації – реформи не такі швидкі, як би нам хотілось. Я не буду говорити про загальнодержавну ситуацію, але якщо б понизити градус політичної корупції, то результати були б набагато кращі. Верховенство права – це те, що є основою всього. Захист власності. Тобто тут, в Західній Україні, з цим ситуація є значно краща. Останній приклад: не пустили компанію Ryanair на український ринок. Ми підписали угоду з нашим аеропортом, але виникли проблеми з аеропортом «Бориспіль».
Міський голова також повідомив: «Вчора у Барселоні на світовій конференції по авіаперевезеннях я говорив з лоукостерами, закликаючи до Львова. У Львові добре розвивається індустрія туризму. Легка, харчова промисловість. Тобто, потрібно пришвидшувати роботу. Якщо буде прийнято закон про відкриті списки і пропорційну систему, то це дасть обрати кращий Парламент, дасть можливість формувати кращий Уряд. Я оптиміст, я вірю, що у нас все буде добре. Я завжди готовий особисто допомагати кожному підприємцю і бізнесмену для розвитку міста і Львова».
Андрій Садовий також розповів: «Ми пережили дуже непростий рік для міста Львова. Щоб ви розуміли, після підпалу нашого полігону, ми більше року були у сміттєвій блокаді. Місто, яке продукує кожного дня 600 тонн відходів, не мало можливості вивозити сміття на інші полігони. Зараз ми маємо спільний з Банком проект і маємо амбіцію збудувати перший в Україні завод з глибинної переробки сміття».
Міський голова також запевнив: «Моя мрія, щоб основна частина громадського транспорту була безпечною. З точки зору безпеки транспортну нам багато треба зробити. 95% розробок ІТ компаній в світі є зі Львова. Саме впроваджуючи комплексу програми ТПВ, ми хочемо задіяти максимально наш ІТ-сектор, щоб всі інновації були впроваджені тут. У цьому напрямку можна багато зробити. Що мені дуже подобається, що всі тендерні процедури ЄБРР відбуваються за міжнародними стандартами. Всі проекти Банку у Львові є успішні. Те, що ми ставимо собі за мету на найближчий час – це вибудовування комунального енергохолдингу».
У міськраді також поінформували: « «Під час зустрічі обговорили і реалізовані у Львові проекти міста та ЄБРР, зокрема: оновлення рухомого складу та модернізацію трамвайного депо, реконструкцію вулиць вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6, трамвай на Сихів, а також проекти, які зараз перебувають на етапі реалізації: модернізація системи теплопостачання міста, проекти по біогазу на очисних спорудах, запровадження електронного квитка у громадському транспорті, проекти, які стосуються питання поводження з твердими побутовими відходами. Відтак, серед обговорених проектів, які Львів запропонував для спільної реалізації з ЄБРР у майбутньому: модернізація інфраструктури поводження з ТПВ, оновлення міського громадського транспорту, ремонт трамвайного та тролейбусного депо, будівництво та реконструкція тролейбусних та трамвайних ліній. Окремі проекти запропоновано в рамках безпеки дорожнього руху. Також Львівська міська рада запропонувала спільно напрацювати та реалізувати проект з енергоефективності в місті. Обговорено можливість створення енергетичного холдингу в рамках реалізації стратегії корпоративного управління».
Директор Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунер». Зазначив: «Чудово, що ми зараз працюємо над проектом, який покращить екологічну ситуацію Львова і України загалом. Ми дякуємо за це вам і вашій команді. Ми хочемо завершити, те що ми зараз робимо, після чого – продовжувати роботу над іншими спільними проектами. Я хочу подякувати за вашу дружбу і співпрацю. Дякую за можливість покращувати Львів».
Про це повідомили сьогодні, 25 вересня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів