Гройсман переконав фракції тимчасово обмежити пенсії

20:35 2 березня 2015 р.

Фото до новини

Верховна Рада не підтримала законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення.

Як передає кореспондент УНІАН, за цей законопроект (№ 2212) проголосували лише 164 народних депутата із 311, зареєстрованих у сесійній залі. Законопроектом, зокрема, передбачається тимчасове обмеження пенсій працюючим пенсіонерам до 1 січня 2016 року. При цьому, водночас, не передбачалося обмеження пенсій для військовослужбовців, працівників, зокрема, МВС, силових органів, які залучені до проведення АТО.

Після нерезультативного голосування лідер фракції “Блоку Петра Порошенка” Юрій Луценко зазначив, що “без прийняття усього пакету, внесеного урядом, вже через два тижні на Україну чекає фінансовий колапс”.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оголосив перерву в засіданні парламенту на 15 хвилин після того, як депутати 4 рази не підтримали урядовий законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення (№ 2212).
Він закликав представників фракцій коаліції до свого кабінету на нараду.

Після перерви Верховна Рада України ухвалила закон “Про внесення змін до Митного кодексу України” (щодо посадових осіб органів доходів і зборів) (реєстраційний №2211). Цим законом передбачено не виплачувати пенсії посадовим особам, які працюють в органах доходів і зборів. Дія цього закону розповсюджується на період з 1 квітня до 31 грудня включно 2015 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів