Госпсуд Львівщини повернув сільській громаді землю вартістю 302 тисячі гривень

15:10 2 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gk-press.if.ua

Лапаївській сільраді дозволили розірвати договір оренди з ТзОВ «Ювал».

«За втручання органів прокуратури Львівської області попереджено незаконне користування земельною ділянкою площею один гектар, розташовану на вулиці Кільцевій в селі Холодновідка в Пустомитівському районі», – повідомили сьогодні, 2 жовтня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також поінформували:

«Вказану земельну ділянку на підставі укладеного в квітні 2011 року договору Лапаївською сільською радою було передано в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю «Ювал» для розміщення промислових підприємств та об’єктів придорожнього сервісу. Нормативна грошова оцінка цієї ділянки становить 302 тисячі гривень.

Однак, всупереч умовам укладеного договору, починаючи з лютого 2013 року, вищевказане товариство припинило сплату орендної плати за землю, внаслідок чого до місцевого бюджету Лапаївської сільської ради не надійшло майже 42 тисячі гривень Вказане стало підставою для захисту прокурором Пустомитівського району Львівської області інтересів органу місцевого самоврядування в судовому порядку.

Відтак 1 жовтня поточного року господарським судом Львівської позов прокурора задоволено, а саме постановлено розірвати договір оренди земельної ділянки, повернути її в розпорядження Лапаївської сільської ради та стягнути частину заборгованості із орендної плати за землю. Зазначимо, що частину суми заборгованості 38 тисяч гривень товариство сплатило в добровільному порядку ще до закінчення розгляду судом позову прокурора».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів