Голова Львівської ОДА хоче переробляти сміття на паливо

17:30 9 лютого 2017 р.

Олег Синютка запевнив: «Ми передбачали будівництво сміттєпереробних комплексів за трьома напрямками».

На Львівщині мають намір в процесі переробки твердих побутових відходів (ТВП) отримувати паливо для цементної промисловості, тепло- та електроенергію, а також дизельні компоненти. Частина потенційних інвесторів запевнили, що готові вкласти в таку переробку сміття власні кошти. Про це під час брифінгу розповів голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Він також конкретизував: «Ми передбачали будівництво сміттєпереробних комплексів за трьома напрямками. Перший – виробництво палива для цементної промисловості, другий – виробництво тепла і паралельно електроенергії і третій – розщеплення відходів при високих температурах і виробництво дизельних компонентів».

За словами Олега Синютки, представники трьох із п`яти компаній, які подали документи на конкурс, під час зустрічей в ОДА запевняли, що в своїх пропозиціях подадуть можливість будівництва за рахунок власних та залучених коштів. Про це повідомили сьогодні, 9 лютого, в агенції Укрінформ, де також нагадали: «Міський голова Львова напередодні висловив переконання, що при діючих тарифах на вивезення твердих побутових відходів жоден інвестор не згодиться на побудову утилізаційного комплексу. Мовляв, до міськради надходили в цьому плані лише пропозиції щодо продажу обладнання для переробки сміття».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів