Голова Львівської обласної ради закликає максимально мінімізувати затрати енергетичних ресурсів

17:42 9 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: icynene.ua

Про це йдеться в зверненні, поширеному в середу прес-службою ЛОР.

Прес-служба ЛОР поширює сьогодні, 9 липня, «Звернення голови Львівської обласної ради до громади стосовно енергетичної безпеки жителів області», а якому мовиться: 

«Очільник Львівської обласної ради Петро Колодій звертається до громади з проханням подбати про енергетичну безпеку власних будинків, максимально мінімізувавши затрати енергетичних ресурсів. У зверненні голови обласної ради йдеться: 

«Шановна громадо, в умовах газового шантажу та агресії з боку Російської Федерації ми зобов’язані максимально мінімізувати затрати енергетичних ресурсів та подбати про енергетичну безпеку власних будинків.

Через загострення протистояння, урядом створено кризовий енергетичний штаб на рівні держави. Його завдання – баланс енергетичних ресурсів, баланс споживання, баланс витрачання і енергоефективність.

Водночас, вимогами часу аналогічні завдання продиктовано всім нам. Кризові енергетичні штаби маємо організувати у кожному житловому будинку. 

Пам’ятаємо, найбільшої уваги і утеплення потребують стіни і дах будинку, далі – водопровідне і каналізаційне господарство, а також вікна і двері. 

Оголосіть загальні збори мешканців, оберіть ініціативну групу, проаналізуйте як саме будинок втрачає тепло, починайте діяти». 

Довідка.

У 2014 році продовжується підтримка та стимулювання населення області до впровадження енергоощадних заходів за Програмою енергозбереження для населення Львівщини на 2013-2016 роки. З обласного бюджету відшкодовується 15%-20% річних відсоткової ставки за кредитами, отриманими населенням на здійснення енергоощадних заходів. 

Цією  Програмою вже скористались майже 12 тисяч родин, які отримали кредити на загальну суму понад 99,3 млн грн. Сума відшкодування з обласного бюджету за наростаючим підсумком за 2006 – 2014 роки склала 11,6 млн грн.

У рамках Програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини на 2010 – 2015 роки здійснено енергоощадні заходи у 24 установах освітньої сфери області.  Фінансову Підтримку Львівської обласної ради за результатами проведення обласного конкурсу мікропроектів отримали 148 установ соціальної інфраструктури.

Між Львівською обласною радою та Фондом «Східна Європа» підписано Меморандум про співпрацю щодо реалізації спільного проекту «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини». 

Загальний обсяг коштів, передбачений на реалізацію Програми, становить 3 млн грн, де 1,5 млн грн – кошти Львівської обласної ради та ще 1,5 млн грн – Фонду «Східна Європа».

Разом з тим, спільно з ПРООН розпочато реалізацію 11-ти інноваційних проектів. Мова йде про інноваційні заходи з енергозбереження та енергоефективності у будівлях. Загальний обсяг фінансування – майже 4,5 млн грн».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів