Гірники відмовилися спускатися в шахту «Степова» на Львівщині

21:30 7 березня 2017 р.

Голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець повідомив у вівторок: «Шахтарі другої зміни дільниці конвеєрного транспорту шахти «Степова» відмовилися спускатися в шахту та вимагають гарантій безпеки праці».

Михайло Волинець написав це  сьогодні, 7 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість Незалежна профспілка гірників України заявила:

«Гірники державного підприємства «Львіввугілля» планують призупинити відвантаження вугілля Згідно зі сьогодніщнім рішенням ради голів регіональної організації НПГУ Червонограда вирішено з 9-ї години 9 березня призупинити відвантаження вугілля з усіх шахт ДП «Львіввугілля».

Про це  голова РО НПГУ Червонограда Віталій Оніжук письмово повідомив Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, міністру енергетики і вугільної промисловості Ігоряю Насалику, голові Львівської ОДА Олега Синютку та генеральному директору державного підприємства «Львіввугілля» Андрія Дяченка. Профспілківці висунули низку вимог.

Зокрема, вони наполягають на розблокуванні рахунків державного підприємства «Львіввугілля» для виплати зарплати. Також ратують за внесення змін до договору, в розділі розрахунків за відвантаження вугілля -з внесенням пункту передоплати коштів.

А ще серед вимог значаться такі пункти: повернути в галузеву угоду термін «мінімальна зарплата при розрахунку тарифів і посадових окладів»; виділити кошти на охорону праці не менш ніж 200 мільйонів гривень; скоротити апарат управління державного підприємства «Львіввугілля» не менше 50% чисельності; впорядкувати списки №1 і №2 згідно з атестацією робочих місць.

Завершується звернення до посадовців словами: «Ми живемо і вмираємо для держави Україна і хочемо розквіту вугільної промисловості».

Про це повідомили сьогодні, 7 березня, на сайті Незалежної профспілки гірників України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів