Гірники поки що не перекриватимуть міжнародну трасу Львів – Рава-Руська

15:05 6 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: bug.org.ua

Працівники ПАТ «Львівська вугільна компанія», які погрожували перекрити сьогодні об 11.00 міжнародну трасу Львів – Рава-Руська біля села Сопошино, аби добитися виплати заборгованої зарплати, наразі вирішили відкласти свою акцію.

Як повідомила голова первинного осередку Незалежної профспілки гірників України у «Львівській вугільній компанії» Ольга Шкоропад, шахтарі змінили свій намір  після того, як їм минулої п’ятниці, 3 липня, по обіді повністю погасили заборговану зарплату за 2014 рік і виплатили 10% заробленого за січень 2015-го. Профлідерка розповіла також, що в п’ятницю з трудовим колективом зустрілося районне керівництво та представники практично усіх, причетних до вирішення проблеми, держустанов Сокальщини, у тому числі й прокурор району.

Він, зокрема, повідомив, що районна прокуратура готує позовну заяву про повернення збагачувальної фабрики до державної власності, оскільки нинішні власники давно самоусунулися від вирішення проблем підприємства. Ольга Шкоропад додала, що колективу також пообіцяли виплатити ще певну частину заборгованої зарплатні одразу після того, як з ПАТ розрахуються вугільні підприємства за відвантажену у червні продукцію.

Тому колектив і вирішив сьогодні не вдаватися до перекриття міжнародної автотраси. Проте залишає за собою право на такі дії у будь-який момент, якщо владоможці не дотримають слова, а борги знову зростатимуть.       

Про це повідомили сьогодні, 6 липня, на сайті Конфедерації вільних профспілок України.

Як інформував «ЩЛ», гірники погрожували перекрити 6 липня міжнародну трасу Львів – Рава-Руська.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів