Гірники «Львівської вугільної компанії» перекривали міжнародну трасу – вимагали зарплату

16:02 13 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Конфедерація вільних профспілок України

За словами голови первинного осередку НПГУ ПАТ «Львівська вугільна компанія» Ольги Шкоропад, шахтарі вирішили тимчасово перервати акцію, бо розуміють, що заборговані їм кошти «не впадуть на дорогу» без столичних чиновників, до яких і вирішили відправити своїх повноважних делегатів.

Колектив ПАТ «Львівська вугільна компанія» вдався до перекриття міжнародної автотраси Львів–Рава-Руська. Попри обіцянки високопосадовців і, зокрема, першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Мартиненкова, погасити до 9 травня хоча б частину заборгованості із зарплати перед трудівниками ПАТ «Львівська вугільна компанія», цього досі так і не сталося.

Нині борг складає уже 11,6 млн грн (без нарахувань). Тому колектив, як і обіцяв, вдався сьогодні, 13 травня, об 11.00 до перекриття міжнародної автотраси Львів – Рава-Руська. 

Одразу ж на місце події прибули представники Львівської обласної та Сокальської державної адміністрацій, місцевих відділень МВС, СБУ та Фонду держмайна, районної прокуратури та інші. Вони почали вмовляти учасників акції не заважати руху автотранспорту і в чергове пообіцяли найближчим часом вирішити нагальні проблеми збагачувальників, а представник СБУ повідомив, що їм вдалося встановити реальних власників ПАТ, щоправда, не назвавши їх.

За словами голови первинного осередку НПГУ ПАТ «Львівська вугільна компанія» Ольги Шкоропад, це повідомлення вселило певні надії. Вона також повідомила, що трудівники вирішили тимчасово перервати акцію, бо розуміють, що заборговані їм кошти «не впадуть на дорогу» без столичних чиновників, до яких і вирішили відправити своїх повноважних делегатів.

Трудовий колектив на завтрашніх перемовинах із першим заступником міністра енерговуглепрому Ігорем Мартиненковим о 10.00 представлятиме Ольга Шкоропад. До столиці також їдуть голова правління та гендиректор ПАТ «Львівська вугільна компанія», а також представники облдержадміністрації та ДП «Львівугілля».

Ольга Шкоропад не дуже сподівається на успіх нинішнього візиту, бо вже не раз і не з одним очільником Міненерговуглепрому проводилися подібні зустрічі та наради, але до стабільної роботи підприємства вони так і не призвели, тому уже вирішено після поїздки до Києва зібратися у п’ятницю, 15 травня, у Сокальській райдержадміністрації, аби порадитися, як діяти далі.  Про це повідомили сьогодні, 13 травня, на сайті Конфедерації вільних профспілок України.

Як інформував «ЩЛ», у прес-службі ЛОДА повідомили в середу: «Ростислав Замлинський звернувся до представника обласної прокуратури з проханням перевірити цільове використання коштів, перерахованих «Львіввугіллям», а також законність приватизації ПАТ «Львівська вугільна компанія» та перевірку інвестиційних зобов’язань його власників»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів