Геологи розвідали на Львівщині 77 мільйонів кубометрів торфу

18:00 27 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Директор «Львівторфу» планує з наступного року залучати інвестиції на будівництво торфопереробних заводів.

У Львівській ОДА повідомили в четвер: «Сьогодні, 27 липня, завершилась перша частина геолого-розвідувальних робіт на місці покладів торфу між селами Гамаліївка та Підліски на Львівщині.  Київські фахівці, які досліджують цю ділянку, продемонстрували, як отримують тестові зразки з глибини двох і чотирьох метрів. За попередніми висновками після візуального огляду зразків експерти вважають львівський торф якісним. 

Перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський зазначив: «Торф – це насамперед і енергетична безпека, це якість ґрунтів, а ще робочі місця та інвестиції. Ми мали можливість побачити хід пошукових геолого-розвідувальних робіт, які підтверджують якість торфів, що розташовані на території Львівської області. Потім цей торф зможемо використовувати для садочків, амбулаторій та шкіл та інших закладів бюджетної сфери».

Своєю чергою, керівник комунального підприємства «Львівторф» Олег Мандрига повідомив: «Наступні етапи передбачають лабораторні аналізи отриманих зразків. А в майбутньому для забезпечення техніки для безпосереднього видобування торфу, переробки та спорудження підприємства потрібні інвестиції у розмірі 15 мільйонів євро.

Про це повідомили сьогодні, 27 липня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації. Натомість у Львівській обласній раді розповіли: «Сьогодні, 27 липня, завершився перший етап георозвідувальних пошукових робіт на Львівському родовищі торфу, які проводило ДП «Українська геологічна компанія». У майбутньому тут планують налагодити видобуток торфу, який у вигляді брикетів буде використовуватися як альтернатива газу для опалення установ бюджетної галузі області».

«За підрахунками директора КП ЛОР «Львівторф» Олеги Мандриги, прогнозовані запаси торфу на Львівському родовищі складають – 77 мільйонів кубічних метрів. Він також запевнив:  «Усі роботи з геологічного вивчення будуть закінчені до кінця року, після цього «Львівторф» візьметься безпосередньо за видобуток. Крім того, з наступного року плануємо залучати інвестиції на будівництво торфопереробних заводів».

Про це повідомили сьогодні, 27 липня, в прес-службі Львівської обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів