Газ для населення на зиму вже закачаний у сховища, – диспетчер

21:31 17 вересня 2014 р.

Фото до новини

Якщо в Україну до половини жовтня надходитиме та кількість реверсного газу, яку подають з Європи тепер, ми будемо мати в сховищах стільки ж газу, як і минулого року. Про це сьогодні, 17 вересня, в ефірі Громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) повідомив старший диспетчер УМГ «Львівтрансгаз» Юрій Закаляк.


Відео: Львівський прес-клуб

Щоправда, за його словами, минулої зими Україна докуповувала незначну кількість газу в Росії. Можливо, цієї зими державі буде бракувати до 15% газу. Але для населення він є і вже закачаний у сховища. Якщо ж буде сувора і довга зима, на думку Юрія Закаляка, не буде великого криміналу, якщо в січні-лютому під час пікової навантаження зупиниться кілька підприємств і їхній газ подадуть населенню, пояснив старший диспетчер «Львівтрансгазу».

Фахівець нагадав, що з травня Україна не купує газ в Росії. Сьогодні в Україну заходить приблизно 35 млн куб. м газу на добу за реверсним маршрутом з ЄС. Цей газ набагато дешевший, ніж російський.

Україна споживає найбільше газу на одиницю виробленої продукції в Європі.Тобто, вона - одна з найенергозатратніших європейських країн. Основний споживач газу - населення, теплокомуненерго, бюджетна сфера. Натомість промисловість підлягає певному регулюванню, оскільки деякі підприємства закуповують собі газ незалежно від НАК «Нафтогаз України», розповів Юрій Закаляк.




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів