Фермери на Львівщині отримали 2018 року на розвиток господарств 2,1 млрд. гривень

14:00 13 грудня 2018 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: uatv.ua

Фермери зі Львівської області отримали 2018 року в межах «Програми фінансової підтримка розвитку фермерських господарств» два мільярди 166,5 тисячі гривень.

Зокрема, 15 фермерських господарств отримали часткову компенсацію за придбану сільськогосподарську техніку, 27 господарства залучили кредити в державних банках на суму 10,4 млн. гривень, дев’ятьом нараховано компенсацію за придбане насіння. А п’ятьом надано фінансову підтримку у формі пільгового кредиту на загальну на суму 1,2 млн. гривень.

«Програму фінансової підтримка розвитку фермерських господарств» доповнено двома новими напрямами – «Бюджетна дотація для новостворених фермерських господарств» у розмірі три тисячі гривень на один гектар землекористування, а також 5,5 прожиткових мінімумів на кожного члена фермерського господарства. На отримання дотацій за цими напрямами у Львівське відділення Укрдержфонду подали документи 178 фермерських господарств на загальну суму три мільйони гривень.

За державною програмою в галузі тваринництва у Львівську область надійшли 25779,2 тисячі гривень, з яких нараховано дотацію 55 сільськогосподарським підприємствам за утримання корів на занальну суму 4197,25 тисячі гривень, виплачено відшкодування закупівлі племінних тварин 15 господарствам на суму 6317,4 тисячі гривень, 10,5 тисячі фізичним особам виплачено дотацію за утримання 15,2 тисячі голів молодняку ВРХ на загальну суму 11,4 млн. гривень. Крім того, до міністерства аграрної політики та продовольства подані документи на виплату останнього траншу дотації 12,4 тисяч фізичним особам за утримання молодняку ВРХ на загальну суму 15,4 млн. гривень.

Про це повідомили в четвер, 13 грудня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів