«Електронтранс» роз’яснив ситуацію з поставкою львівських трамваїв до Санкт-Петербурга

10:39 19 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як запевнили в п’ятницю «Щоденний Львів» у прес-службі ЛМР, спільне підприємство «Електронтранс» не мало і не має жодних договірних стосунків з мерією Санкт-Петербурга.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 19 грудня, «Щоденному Львову», що , спільне підприємство «Електронтранс» дало роз’яснення щодо ситуації з поставкою львівських трамваїв до Санкт-Петербурга:

«Як повідомили у прес-центрі СП «Електронтранс», в ЗМІ з’явилась інформація про те, що мерія Санкт-Петербургу відмовилася від закупки трамваїв львівського виробництва СП «Електронтранс», вирішивши закупити трамваї французького виробника «Alstom Citadis CIS». Однак, у СП «Електронтранс» інформують, що ситуація виглядає інакше.

«СП «Електронтранс» як виробник цінує свою ділову репутацію і тому ми вважаємо за необхідне дати роз’яснення щодо ситуації з поставкою львівських трамваїв до Санкт-Петербурга.  

СП «Електронтранс» не мало і не має жодних договірних стосунків з мерією Санкт-Петербурга. Учасником тендеру була російська компанія ВАТ «Трансмашгруп»  і ця компанія, ми хочемо на цьому наголосити, не є офіційним представником чи дистриб’ютором продукції нашого підприємства.

У даному випадку СП «Електронтранс» та «TransTec Vetschau» (Німеччина) виступали в якості виконавців частин замовлення, що надійшло від ВАТ «Трансмашгруп», а саме виготовили й обладнали секції вагонів та візків. Відповідно до контракту з ВАТ «Трансмашгруп», Спільне українсько-німецьке підприємство «Електротранс» всі роботи виконало вчасно та в повному обсязі, однак російська сторона не оплачує виконане замовлення, готові вагони досі перебувають в цехах нашого підприємства.

Неоплаченість продукції наносить збитки підприємству. Аналогічна ситуація спостерігається на фірмі «TransTec Vetschau».

Безпідставною є інформація, що львівські трамваї не підходять для київської широкої колії. «Електронтранс» вже випустив і готовий випускати трамваї для широкої колії.

До речі, на виставці «InnоTrans 2014» в Берліні, де були представлені трамваї «Електрон» різних модифікацій, усі були захоплені їх функціональними та технічними характеристиками. Лише за останній рік завод «Електронтранс» відвідали та ознайомилися з виробництвом очільники більше 20-ти міст України, в тому числі високі посадові особи міста Києва та народні депутати України. Вони дали високу оцінку якості та технологічному оснащенню легкорейкового транспорту виробництва заводу «Електронтранс».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів