Експерти рекомендують для сміттєпереробного комплексу терени Львівської ТЕЦ-2

15:00 23 травня 2017 р.

Керівник проекту французької компанії «Egis» Крістофер Раунд запевнив, що проаналізовано три земельні ділянки.

Керівник проекту французької компанії «Egis» Крістофер Раунд розповів сьогодні, 23 травня, на прес-конференції, що вона вже більше двох місяців працює над проектом «Міська стратегія поводження з твердими побутовими відходами для міста Львова: техніко-економічне обґрунтування інтегрованої системи поводження з ТПВ, включаючи збір відходів, переробку та утилізацію». А зокрема – над технічно-економічним обґрунтування для об’єкту утилізації твердих побутових відходів.

Крістофер Раунд також нагадав, що ця робота фінансується французьким урядом, відтак, буде відповідати усім європейським стандартам. За його словами, за період, який фахівці працюють у Львові, вже розпочато роботу щодо вивчення морфології сміття, а також опрацьовано три земельні ділянки – ТЕЦ-2, кар’єр у Добрянах і територію в селі Новий Яр.

Експерт також запевнив: «Відповідно до технічних та природоохоронних параметрів, найкращою для розміщення нового об’єкту поводження з ТПВ є ділянка на території ТЕЦ-2. Цю ділянку рекомендовано також з огляду на доступність та наявність інфраструктури».

Крістофер Раунд також анонсував: «Наступний етап – це рекультивація полігону в Грибовичах. Цей проект розбито на кілька етапів, зроблено пріоретизацію, аби не було подальшого негативного впливу на екологію. Фахівці зараз опрацьовують кілька варіантів, враховуючи стабільність полігону, наявність фільтратів, газу тощо. Як приклад фахівці компанії «Egis» беруть полігон біля Марселя. Відтак, буде проведено техніко-економічне обгрунтування і проектування».

Експерт також зазначив: «Планується, що роботи в Грибовичах розпочнуть до кінця цього року. Усі процедури відбуватимуться відповідно до правил європейських закупівель, адже мова йде про фінансування іноземними структурами. Відтак, новий завод розпочнуть проектувати в серпні, а до кінця цього року планують провести закупівельні роботи. Імплементація проекту розпочнеться наступного року».

Азаступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства додав Сергій Бабак: «Також розглядається варіант оголошення інвестиційного конкурсу по сміттєпереробному заводу. Вже пройшла експертиза проекту по дамбі. Проект є, пройшов експертизу. Внесені коригування. Львів готовий завершити дамбу, але питання за Малехівською сільською радою».

Про це повідомили сьогодні, 23 травня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів