Директор «Зеленого міста» презентував концепцію сміттєпереробного заводу у Львові

17:00 6 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Вадим Ноздря запевнив: «Ми дійшли до тої технології, яка дасть змогу збудувати перше сміттєпереробне підприємство у Львові».

У прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 6 жовтня: «На «Арені Львів» триває ІІІ Міжнародний екологічний форум «Вода та Енергія», під час якого директор ЛКП «Зелене місто» запрезентував концепцію переробного комплексу у Львові, який планують збудувати до 2020 року».

Зокрема, Вадим Ноздря зазначив: «Ми маємо збудувати завод терміном до двох років і на це ми маємо фінансування до 35 мільйонів євро. Наш завод забезпечить механіко-біологічну переробку твердих побутових відходів: дві лінії механічного сортування (по 120 тисяч тонн/рік кожна). Після сортування вся розділена фракція потраплятиме у біо-стабілізаційні тунелі».

Директор «Зеленого міста» також розповів: «Усі тверді побутові відходи потраплятимуть на сортувальну лінію, де їх розділятимуть на суху і органічну фракції. Після цього органічна фракція проходитиме анаеробну фазу, що зможе забезпечити виробництво біогазу, з якого можна виробляти електроенергію, що в свою чергу дозволить отримати теплову енергію».

Вадим Ноздря також запевнив:  «У той час суху фракцію розділятимуть на папір, пластик, скло тощо. Пізніше це все, як непридатна фракція для компостування і переробки, проходитиме етап пресування та потраплятиме на пакувальну лінію.

Директор «Зеленого міста» також стверджував: Усе місто має бути охоплене системою роздільного збору – це мінімальний базовий рівень. Якщо сортування запровадити, то це спростить роботу майбутнього переробного підприємства».

Про це поінформували сьогодні, 6 жовтня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів