Доларизація депозитів населення Львівщини зменшилася з 54% до майже 49%

16:09 8 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Тенденцію про масовий відтік валюти з банків Львівщині представник управління НБУ у Львівській області не підтвердив.


Відео: Львівський прес-клуб

У відеопрограмі Львівського прес-клубу «Одне питання» Володимир Васюта, начальник відділу економічної роботи і грошово-кредитних відносин територіального управління НБУ у Львівській області у відповідь на інформацію ЗМІ, що в серпні збільшився відтік готівкової валюти з банківської системи – українці забрали $533 млн, сказав:

«Чутки щодо масового відтоку валюти з банківських установ Львівської області, України можуть провокуватися тим, що в нас зменшується рівень доларизації валютної бази, тобто зменшується частка валютних вкладів, які внесло населення.
На зменшення рівня доларизації впливають кілька показників. Перше – загальна сума депозитів. Друге – загальна сума депозитів, номінованих в іноземній валюті»,- наголосив Володимир Васюта.

«Наприклад, від початку 2013 року загальна сума депозитів населення у Львівській області зросла на 16,5%: із 17,8 млрд до 20,6 млрд грн. Одночасно депозити в національній валюті з початку року зросли на 31,5%: з 8 млдрд до 10, 5 млрд,а в іноземній валюті – з 9,6 до 10 млрд грн. Темпи приросту депозитів в національній валюті суттєво перевищують темпи приросту депозитів в іноземній валюті. Відповідно рівень доларизації депозитів населення зменшився з 54% до майже 49%. Такі самі тенденції ми спостерігали і вродовж вересня. Навіть на початку жовтня ми бачимо таку саму тенденцію – зростає загальна бза депозитів, в тому числі в гривні і в валюті»,- сказав Володимир Васюта.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів