Долар уже пропонують в обмінниках по 23 грн (відео)

12:12 17 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Еспресо.TV»

У небанківських обмінниках сьогодні, 17 грудня, виставили котирування продажу долара на рівні 23 грн/$, купівлі – 19 грн/$.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

У небанківських обмінниках сьогодні, 17 грудня, виставили котирування продажу долара на рівні 23 грн/$, купівлі – 19 грн/$. Про це повідомив кореспондент телеканалу «Еспресо.TV», який обійшов декілька пунктів обміну валют.

На валютному аукціоні ресурсу «Минфин» українці сьогодні пропонують долар в середньому по 22,5 грн/$. На аукціоні сайту «Finance» долар пропонують зараз по 20,5 грн/$.

Курс продажу долара в банках коливається в межах 16-16,5 грн/ $, купівлі – 15,4-16,4 грн/$. Міжбанк вчора закрився на рівні 19,3-19,45 грн/$, та 24,22-24,41 грн за євро. 

Офіційний курс НБУ – 15,77 грн/$. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабмін може закласти у проект Держбюджету-2015 курс на рівні 17 гривень за долар.

про це повідомив у середу телеканал «Еспресо.TV», головний редактор якого Вадим Денисенко писав учора в публікації «Гривня летить в космос. НБУ більше нічим не управляє»:

«Якщо хтось хоче знати курс гривні, вистачить подивитися російський курс і розділити на чотири. За дивним збігом (?) обставин гривня прив’язана до рубля з курсом 1 до 4.

Два дні тому голова НБУ Валерія Гонтар'ва заявила, якщо якийсь із банків буде ставити курс гривні до долара вище 16 – це буде розцінено, як спекуляцію для розхитування курсу. Банки ніяк не відреагували на слова Гонтар'вої, а Приватбанк ще вчора поставив крос-курс більше 18.

Як результат, сьогодні на сході країни долар купували по 20 грн, а в Києві більше ніж за 18. При цьому, спеулянтів Гонтар'ва так і не назвала і, насправді, все більше складається враження, що НБУ взагалі більше не впливає на процеси.

Чи був сьогоднішній курс спекулятивним? Очевидно, що так. Але він так само був спекулятивним і вчора, і позавчора, і місяць тому.

У нас в цілому склалася парадоксальна ситуація, коли голова НБУ не має стратегії виходу з кризи, не має резервів, не має авторитету в банківському середовищі і взагалі не має команди. Зараз уже видно, що Гонтарєва – це космонавт, який опинився в силу найрізноманітніших збігів життя в кріслі голови НБУ.

Сьогодні в пресі з’явилася інформація, що на наступний рік курс розраховується по 22 грн за долар. Насправді, треба чесно сказати – ніхто курс на наступний рік не знає. І НБУ поки що свої прогнози офіційно не надав (!).

При цьому Валерія Гонтарєва вважає, що її ніхто звільняти не буде, бо, по-перше, вона добра знайома керівника місії МВФ Ліптона, а, по-друге, бо її місце ніхто не хоче посісти. Щодо першої тези, то вона справді подруга Ліптона, але є велике питання наскільки це вигідно Україні саме зараз, коли з МВФ треба воювати за кожну копійку. 

Щодо другої тези, то тут, очевидно, все в руках Порошенка, який не може більше не помічати, що Гонтарєва стає загрозою не лише його рейтингу, але й усієї фінансової системи України. Чи готовий він її зняти? Поки що, судячи з усього ні. А це означає, що найближчим часом ситуація навряд чи буде поліпшуватися.

І останнє. Це звичайно, дуже схоже на конспірологію, але чомусь гривна падає пропорційно до рубля за курсом 1 до 4. От і сьогодні, рубль – 80, гривня 20.  Тому, можна стежити за ситуацією в Росії і розуміти, що на нас чекає».

Про це також повідомляється на сайті телеканалу «Еспресо.TV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів