До львівського пива з Путіним на етикетці ставляться бридливо, а з Обамою не встигає порохом осісти

23:23 1 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

750-грамова пляшка, на етикетці якої – президент США, сенатор Джон Маккейн і герой американського мультфільму «Сімпсони» Гомер, коштує в броварні «Пивний театр «Правда» на площі Ринок 48 гривень.

Київський художник Андрій Єрмоленко намалював етикетки до пляшок пива зі зображенням Барака Обами й  Путіна. «Дивися, який Обамчик. Може, його купимо? Бо «Х…ла» противно пити», – сміється 22-річний Максим Білогородько, студент Національного університету «Львівська політехніка».

З однокурсником Василем вони стоять біля стійки в броварні «Пивний театр «Правда» на львівській площі Ринок. З понеділка 23 березня там торгують пивом з усміхненим американським президентом Бараком Обамою на етикетці.

Обама сидить на шкіряному кріслі, ногу закинув на ногу. Поруч – сенатор Джон Маккейн і герой американського мультфільму «Сімпсони» Гомер. 750-грамова пляшка коштує 48 грн.

«До дівчат у гуртожиток ідемо залицятися, – розглядає етикетку Максим. – Думали до торта шампанське прикупити. Тепер здивуємо».

Касир у чорній футболці зі жовтим написом «Правда» розставляє пляшки з етикеткою «Putin Huilo». Там на троні зображений Путін. На руках тримає російського прем'єр-міністра Медведєва. Янукович у костюмі Чебурашки стоїть праворуч.

«Путін обкладений ядерною зброєю. Якщо її забрати, буде голий, – розповідає 41-річний Андрій Єрмоленко, ілюстратор етикеток, київський художник. – В основному ідея етикеток розрахована на Європу. Наше Міністерство інформаційної політики нічого не робить, щоб донести до європейців те, що у нас насправді відбувається. Плануємо найближчим часом випустити пиво з Анґелою Меркель. Згодом – з Франсуа Олландом».

«Декілька ящиків відправимо у Кремль його господарю, – усміхається касир. – «Обама» – це вид пива темний ель, стаут. Має аромат кави і шоколаду, шість відсотків алкоголю». «Putin Huilo» – міцніше, світлий ель. Напій пройшов додаткове сухе охмелення – як побродило, всипали сухий хміль. Якщо до «Путіна» люди ставляться бридливо-стримано, то на пиво з Обамою не встигає порох осісти. Щопівгодини доставляємо по дві пляшки. Купують як сувенір. Вже і до Києва дійшло. Один з покупців відправив пиво родичам у Польщу. Також у Німеччину посилка пішла».

24 гривні коштує 330-грамова пляшка пива «Сила» у «Пивному театрі «Правда». На етикетці намальований Донецький аеропорт з українським прапором на вежі.

«Я цей «Пивний театр» оминаю десятою дорогою. Як можна на героях АТО заробляти гроші? Героїв на іконах треба малювати, а не на спиртних напоях», – каже 35-річний львів'янин Андрій Горнастюк.

Про це повідомляється в свіжому номері київської «Газети по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів