До кінця 2015 року ще десять банків будуть виведені з ринку, – фінансовий експерт (відео)

12:33 16 квітня 2015 р.

Фото до новини

За минулий, 2014 рік, в Україні було визнано неплатоспроможними 33 банки. Цього року тільки за перший квартал неплатоспроможними стали ще 15 банків. Нацбанк прогнозує, що до закінчення 2015 року ще десять банків будуть виведені з ринку.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 16 квітня, під час засідання Фінансового клубу на тему: «Депозитні вклади: забрати не можна залишити. Думка експертів», який відбувся у Львівському прес-клубі, повідомив фінансовий експерт Сергій Соломчак.

За його словами, банківська криза розпочалася на початку минулого року і поглибилася з війною на сході України.

- На початку минулого року людей охопила шалена паніка, і вони кинулися в банки забирати свої кошти.

Унаслідок цього вже наступні кроки змушений був робити Національний банк. Жодна банківська система в світі не витримає такого напливу, коли половина людей хоче забрати свої депозитні кошти. Основна сутність банку – залучити кошти і розмістити їх. Якщо вони десь розміщені в кредитах, то ви не можете зобов’язати позичальника одномоментно погасити кредит. Це якби ви мали кредит і вам кажу: поверніть його завтра, тому що ми маємо віддати депозит. Це – нереально, - пояснює Сергій Соломчак.

Такі дії вкладників, за його словами, призвели до низки обмежень, які запровадив Нацбанк. Вони дещо зупинили відтік депозитів.

А те, що зараз відбувається, тобто закриття банків, експерт називає очищенням банківської системи.
- З тих 33 банків, які перестали працювати минулого року, близько семи-восьми банків були підозрювані у використанні та відмиванні коштів. Які це банки – не називається, - каже він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів