Діти гулятимуть на терасі даху? Мешканці мікрорайону Липової Алеї просять Садового зупинити проєкт депутата Різника

20:19 28 лютого 2021 р.

Фото до новини

Мешканці мікрорайону Липової Алеї-стадіону "Україна" просять міського голову Андрія Садового накласти вето на ухвалу сесії від 25 лютого 2021 року з питання затвердження детального плану території у районі вулиці Липова Алея, провести громадські слухання щодо зміненого ДПТ і скликати погоджувальну комісію, яка би складалась не менше, як на 50% з мешканців мікрорайону.

Про це сьогодні, 28 лютого, у Фейсбуці написала журналістка Юлія Ліщенко, пише Dailylviv.

Вона нагадала, шо 25 лютого під час сесії Львівської міськради депутати голосували за детальний план території по вул. Липова Алея.

"Велике питання: чи вникали усі депутати, за який проект вони голосували? Адже матеріали детального плану, які додаються до проекту Ухвали сесії ЛМР, не відповідають тим матеріалам, що були подані на громадські слухання 16.09.2019 р. У проєкт детального плану території були внесені суттєві зміни, які не були представлені громадськості",- зазначила журналістка.

За її словами, у першому проекті детального плану йшлося про окремо стоячі 18-поверхові висотки з шумозахисним екраном, а другий детальний план – три П-подібні комплекси, між якими лише по 20 метрів відстані (про яку належну інсоляцію може йти мова?). Поруч, на місці колишньої відкритої автостоянки – спортивний комплекс з дитячим садочком. Триповерхове приміщення садка розташували над звивистим ухилом, укріпленим тільки деревами вздовж Липової Алеї, без прогулянкових майданчиків (бо обмаль території). За проектом автора Андрія Ігнатюка, дітям будуть пропонувати гуляти на терасі, що розміщена на даху зазначеного приміщення.

"Яка притомна мама поведе в такий дитячий сад свою дитину?"- риторично запитує Юлія Ліщенко.

Вона нагадує, що у вересні 2019 року громада зверталася до міської ради з вимогою мораторію на житлове будівництво в цьому районі - через нестачу об’єктів соціальної інфраструктури. У мікрорайоні - одна стара переповнена школа, приміщення якої змушені ділити ЗОШ № 73 та спортивна школа № 14 від футбольного клубу «Карпати», один старий переповнений дитячий садок. Другий (всього на 4 групи) вже 8 років в ремонті і якби не зусилля громади, то замість нього був би котедж або багатоповерхівка. Басейну немає, кінотеатру немає, клубу немає, нових шкіл і садків немає.

"Житлові новобудови, що з’явилися поряд (вул. Стуса, Липова Алея, Зелена, Навроцького та інші) вже створюють суттєві незручності для мешканців мікрорайону через надмірне транспортне перевантаження вулиць (вул. Липова Алея в постійних корках). Очевидним є критичний стан каналізації в цьому районі, про що свідчить постійний сморід і зривання люків після доброго дощу. Крім того, досі відсутній зонінг Галицького району, що унеможливлює правомірність будь-якої забудови в його межах. Вказана у детальному плані ділянка перебуває в межах буферної зони об’єкта світової спадщини ЮНЕСКО «Львів – ансамбль історичного центру», тому жодні архітектурні чи ландшафтні перетворення на цій ділянці не можливі до затвердження історико-архітектурного опорного плану.

За радянської влади було впорядковано Снопківський парк як місце відпочинку, збудовано стадіон «Україна», який став перлиною мікрорайону і всього Львова. Що зараз зі стадіоном і парком – це ганьба!!! Парк - у занепаді: ні спортивної інфраструктури, ні парківок. Його навіть не прибирають! Хоча існує проект детального плану, який,чомусь, не поспішає  реалізовувати міська влада, в якому йдеться про реконструкцію стадіону «Україна» з паркомісцями під трибунами, з готелем, зі спортивною інфраструктурою.

Замість цього активно просувають житловий проект, замовником будівництва якого є управління архітектури Львівської міськради, а забудовником – ТзОВ «Актив-Комплект». За інформацією ресурсу Youcontrol.com.ua, керівником і власником цієї компанії є голова комісії архітектури та містобудування, депутат міськради та бізнес-партнер п. Григорія Козловського (будівельна компанія якого знищила історичну віллу в Стрийському парку), Олексій Різник.

Наші шановні архітектори збираються на містобудівні ради і обговорюють різні технічні деталі проекту по Липовій алеї, а мова повинна йти про те, чому влада більше, ніж за 20 років не придумала, як зберегти і поліпшити це місце? Замість цього, влада намагається забрати у громади простір і комунальну землю в комерційних інтересах вищезазначених забудовників.

Мешканці мікрорайону щиро дякують тим депутатам, які не підтримали скандальний детальний план на Липовій Алеї, і просять міського голову, пана Садового А.І., накласти вето на ухвалу сесії від 25 лютого 2021 р. з питання затвердження детального плану території у районі вулиці Липова Алея, провести громадські слухання щодо зміненого ДПТ і обов'язково скликати погоджувальну комісію, яка б складалась не менше, як на 50% з мешканців мікрорайону.  Як це і прописано у Законі України “Про регулювання містобудівної діяльності”,- написала Юлія Ліщенко.

Компанія депутата Львівської міськради збудує житловий комплекс біля стадіону "Україна"

Бербека, Князевич, Марчак і Пушинський будуватимуть в історичному ареалі Львова

П'ять нових гетто: нові депутати Львова перетворюють місто на житловий концтабір

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів