Держапарат в Україні буде скорочено вдвічі, держслужбовцям підвищать зарплату

15:28 5 серпня 2014 р.

Фото до новини

«У державному апараті в Україні зараз працює понад 250 тисяч чиновників. Державний службовець, який отримує зарплату завбільшки 1200 грн, не може бути ефективним».

Кількість державних службовців вже найближчим часом має скоротитися на 30-50%, у той же час фонд заробітної плати чиновників буде повністю збережено. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко. "У державному апараті зараз працює понад 250 тисяч чиновників. Ефективність їх роботи порівняно з вітчизняним приватним сектором, вкрай низька. Тому ми плануємо значне скорочення штату працівників державного апарату, яке досягне 30-50%", - заявив Петренко.

За його словами, низькі зарплати - одна з головних причин виникнення побутової корупції. Тому фонд заробітної плати буде повністю збережено під час скорочення кількості працівників.

"Державний службовець, який отримує зарплату в 1200 грн, не може бути ефективним. В таких умовах він змушений заробляти на життя тими повноваженнями, які має, щоб прогодувати себе і свою сім'ю", - наголосив Павло Петренко.

Міністр юстиції також зазначив, що працівників держапарату чекає переатестація.

"Ми повинні максимально скоротити контролюючі інспекційні функції держави. В цьому напрямку Уряд уже ухвалив низку рішень. До кінця року введено мораторій на проведення перевірок представників бізнесу різними інспекціями", - наголосив Петренко.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів