Депутатів Львівської міської ради збирав на сесію капелан – щоб напоумити проголосувати за бюджет

17:14 19 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Мазуренко / прес-служба Львівської міськради

Послуги капелана міськради знадобилися, щоб напоумити львівських депутатів зібратись і проголосувати за бюджет міста на 2015 рік.

Агенція «Укрінформ» розповіла в сьогоднішній публікації «Львівських депутатів зібрав капелан. Бюджет міста затвердили»:

«Послуги капелана міськради знадобилися, щоб напоумити львівських депутатів зібратись і проголосувати за бюджет міста на 2015 рік. Минулого разу сесію бойкотували депутати-свободівці», – передає кореспондент «Укрінформу».

«Головний фінансовий документ Львова на 2015-й затверджено. Попри складну ситуацію в країні, ми зберігаємо позитивну динаміку, що також відображено у бюджеті міста. І освітяни, і медики будуть мати своєчасно заробітну платню... Якщо буде ескалація, і війна піде в загострення, то ми і надалі всі свої можливості будемо сконцентровувати, щоб допомогти нашим хлопцям, які воюють на Сході, в тому числі і нашими матеріальними ресурсами», – зазначив міський голова Андрій Садовий.

За його словами, в міському бюджеті цьогоріч зросла частка державних грошей, оскільки Держбюджет зазнав суттєвих змін і став більш вигідним для міст. Зокрема, освіта (загальноосвітні школи) та медицина Львова цього року фінансуватимуться не із загального фонду міського бюджету, як було раніше, а через механізм субвенцій із держбюджету. Завдяки цим та іншим нововведенням фінансовий ресурс міста зростає на 43 відсотки.

Загалом доходи і видатки Львова у 2015 році затверджені на рівні 3,9 мільярда гривень. Резервний фонд міста становить 19 мільйонів гривень.

Нагадаємо, 15 січня бюджетна сесія Львівської міськради не зібрала кворуму - на пленарне засідання не з'явилися свободівці, які наполягали на широкому публічному обговоренні головного фінансового документа на 2015-й».

Про це повідомляється в понеділок на сайті «Укрінформ».

Як інформував «ЩЛ», на сесії ЛМР прийнято зі змінами ухвалу «Про міський бюджет м. Львова на 2015 рік», загальний фонд міського бюджету Львова на 2015 рік – 1 723,6 млн. грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів