Депутат розкрив схеми приватизації у Львівській облраді

14:36 18 вересня 2017 р.

Фото до новини

Продаж комунального майна Львівської облради через аукціони та конкурси все одно дає змогу шахраям викуповувати його в непрозорий спосіб.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні,18 вересня, під час прес-конференції на тему:

«Невиконання обласних програм, регламент диктатури, земельні амбіції управління комунального майна і тіньові аукціони – Львівська облрада розпочинає новий сезон», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив заступник голови фракції у «Самопоміч» у Львівській обласній раді Роман Кізима.

- Я їх називаю «аукціони закритого типу». Ми зараз перевіряємо два конкурси, де, за непідтвердженою інформацією, було два учасники, в яких адреса реєстрації збігається, - каже він.

Натомість депутат Львівської облради пропонує проводити конкурси з продажу комунального майна на майданчику Prozzoro.

- Ми фіксуємо факти, коли робоча група прискіпливо оцінює роботу установи, яка розташована на привабливій земельній ділянці у Львові та приймає рішення, що керівник цієї установи погано працює. Його звільняють, призначають іншого. І через деякий час приймається рішення про реорганізацію цієї установи та вивільнення приміщень. А потім ці приміщення продаються. В ліпшому разі – в конкурсний спосіб, в гіршому – шляхом викупу, тому що з’являється орендар, який за три місяці до викупу взяв об’єкт в оренду,  -

Роман Кізима розпогвідає, які схеми використовують, аби створити видимість дотримання закону.

Його колега, представник фракції «Самопоміч» у Львівській обласній раді Тетяна Письменна та член земельної комісії підтвердила, що управління комунального майна ЛОДА вже подало на розгляд комісії кілька земельних питань.

- Хочуть виготовити технічну документацію на землі. Перше питання – чому це робить управління комунальної власності? Друге – чому це управління вирішило, що місцеві громади не мають бажання розпоряджатися власною землею? Ці землі дуже непогані: в центрі Львові, в центрі Брюховичів, - депутат стверджує, що це є порушенням Земельного Кодексу.

За її словами, місцеві ради вже виготовляють документи на ці земельні ділянки. Проте облрада чомусь на це не звертає уваги.
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів