Блокування податкових накладних з 1 липня можна оскаржувати в суді

14:30 27 червня 2017 р.

Фото до новини

За кілька днів, а саме – 1 липня в Україні вступить в дію наказ Мінфіну №567 від 13.06.2017 і розпочнеться блокування або, іншими словами, призупинення реєстрацій податкових накладних.

Про це сьогодні, 27 червня, під час відеопрограми «Бухгалтерська правда», яка відбулася у Львівському прес-клубі, нагадала партнер компанії «Академія професійного бухгалтера» Людмила Шахно.

- Якщо уважно прочитати цей наказ, то робимо висновки, що багатьох наших бухгалтерів та платників ПДВ це би не мало зачепити.

Блокуватимуть тільки реально ризикові операції, - каже вона.

Нагадаємо, кого не будуть блокувати.

1. Якщо накладна реєструється на покупця-особу не платника ПДВ.
2. Якщо обсяг постачання у поточному місяці становить менше 500 тисяч гривень без ПДВ та керівник, посадова особа такого платника, займає аналогічну посаду менше, ніж у чотирьох платників податків.
3. Якщо загальна сума сплачених у 2016 році на позабюджетні рахунки до ПФ та ФЗДСС сум ЄСВ і до зведеного бюджету податків та зборів платником податків становить не більше 5 млн грн.

Але, навіть якщо податкову накладну заблокують, то підприємець матиме можливість оскаржувати такі дії податківців.

- Спочатку ви надасьте контролюючим органам додаткові документи. Вони проаналізують і все ж відмовлять в реєстрації податкової накладної. І лише ця відмова є підставою, щоби піти в суд і оскаржувати дії фіскалів, - пояснює фахівець.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів