Антимонопольний комітет розпочав розслідування продуктового ажіотажу у Львові (відео)

20:50 27 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Як повідомив у п’ятницю голова обласного відділення АМКУ Андрій Басараба, розпочато «розслідування ситуації, що склалася останнім часом з такими продовольчими товарами як цукор, борошно, соняшникова олія і гречана крупа».


Відео: «Громадське телебачення»

«У Львові розслідують ажіотаж навколо продуктів харчування, – повідомила сьогодні, 27 лютого, київська газета «День», конкретизуючи при цьому:

«Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало розслідування ситуації, що склалася останнім часом з такими продовольчими товарами як цукор, борошно, соняшникова олія і гречана крупа», – повідомив глава відділення АМКУ Андрій Басараба.

«Ми почали розслідування по цій ситуації, і коли воно буде готове, то ляже на стіл голові Львівської облдержадміністрації для подальший дій», – сказав Басараба на нараді у Львівській обладміністрації.

За його словами, ажіотаж навколо декількох продуктів і цінова політика торгових мереж можуть свідчити про певні зловживання або ж змову, однак він не виключає, що може існувати і змова постачальників. За словами Басараби, львівське відділення звернулося до центрального офісу АМКУ, щоб розглянути ситуацію і з виробниками зазначених товарів.

Голова Львівської обладміністрації Олег Синютка дав доручення перевірити чи відповідають рівні торговельних націнок нормам, закладених у розпорядженні голови Львівської обладміністрації від 2013 року. За його словами, товарних запасів у Львівській області достатньо, а різке збільшення попиту на декілька товарів значною мірою зумовлено емоційним фактором.

Представники найбільших торговельних мереж області під час зустрічі акцентували увагу на тому, що виникають проблеми з постачальниками, які не знають, як формувати відпускні ціни. Вони наголошували, що їхніх товарних запасів борошн, цукру, гречки і соняшникової олії вистачає на кілька днів, а наступні поставки очікуються в найближчі дні. Також у виступах представники торговельних мереж відзначали, що пік попиту припав на кілька останніх днів, а зараз зафіксована тенденція до зниження попиту».

Як інформував «ЩЛ», у львівському супермаркеті «Ашан» розкупили крупи, борошно, олію, голова ЛОДА доручив забезпечити повний асортимент продуктів харчування на прилавках області й попередив, що винних у продуктовому ажіотажі виявлять Антимонопольний комітет і прокуратура.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів