47 установ ветмедицини переведуть на місцеве фінансування, – депутат

20:59 21 січня 2015 р.

Фото до новини

58% обласного бюджету Львівщини витрачають на соціальні потреби.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) під час розмови на тему: «Нові місцеві податки: хто у Львівській області втратить, а хто здобуде?» повідомив голова постійної  комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик.

Нагадаємо, що вчора облрада прийняла обласний бюджет. Ділили довго і боляче.
- Децентралізація влади передбачає і бюджетну децентралізацію. Болючі питання: чи передавати цілу низку закладів та установ, зокрема культури, освіти та охорони здоров’я з обласного бюджету у місцевий? Де буде краще заслуженому танцювальному колективу «Верховина», який є в Дрогобичі і фінансується з обласного бюджету, а виходячи з функціональних особливостей, він би мав фінансуватися з міського бюджету. І дуже складно переконати, що місто Дрогобич, як і інші міста обласного підпорядкування, та місто Львів якраз виграють від бюджетної децентралізації. І там, і танцювальним колективам, і дитячо-юнацьким спортивним школам буде краще, - вважає депутат.

Водночас місцеві депутати не погоджуються, що заклади, які фінансувалися з державного бюджету, повинні переходити на фінансування з обласного.  
- Кожен бюджет намагається фінансувати якнайменше структур. І коли нам з держбюджету передають 47 установ ветеринарної медицини, і ми кажемо, що туди аж 39 млн треба. Ну Львівщина, де у нас тваринництво? – зауважує Ярослав Качмарик.

Проте, за його словами, на виплату зарплати тим, хто раніше отримував її з держбюджету, кошти знайдуть.  В соціальній сфері.
- Коли в школі в 10 класі – четверо дітей. Це добре? Це – погано. А, може, буде краще, якщо він буде вчитися в сусідньому селі або за 10 км, але в нормальній школі. Коли зранку буде шкільний автобус, щоби завезти його туди, - говорить депутат Львівської облради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів