32 підприємства Львівщини завантажені замовленнями «Укроборонпрому» , – ЛОДА

14:15 1 березня 2017 р.

«Укроборонпром» замовив торік на Львівщині продукцію на 160 мільйонів гривень.

У Львівській облдержадміністрації повідомили сьогодні, 1 березня: «Загальна сума за укладеними у 2016 році договорами між підприємствами-учасниками ДК «Укроборонпром» та підприємствами Львівської області у рамках проведення робіт з виробничої кооперації та імпортозаміщення склала 160,2 млн. гривень. Такими є результати підписаного 10 квітня 2015 року Меморандуму про співпрацю між ДК «Укроборонпром» та Львівською обласною державною адміністрацією. Про це йшлося сьогодні, 1 березня, під час наради у ЛОДА за участі голови Львівської ОДА Олега Синютки і генерального директора ДК «Укроборонпром» Романа Романова.

Олег Синютка, зокрема, повідомив під час цієї наради: «32 підприємства Львівщини, завантажені замовленнями через систему ДК «Укроборонпром», а обсяги замовлень за 2016 рік зросли на 50%. Сьогодні питома вага підприємств нашої області у структурі замовлень ДК «Укроборонпром» становть 6%».

«Ставиться абсолютно досяжне завдання – збільшення кількості таких підприємств до 50 і зростання обсягів замовлень через ДК «Укроборонпром» для підприємств Львівщини – до 10% у загальній питомій вазі замовлень. Це дасть нам додатково не менше декількох сотень нових робочих місць», – зазначив також Олег Синютка.

Натомість генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов розповів: 3»2 львівські підприємства, що співпрацюють з концерном, постачають спеціальні сидіння для «Дозорів», паливо міри, фільтри, датчики для військової техніки та багато інших необхідних деталей. «Ми би могли після розриву кооперації з РФ просто розмістити замовлення закордоном, але прагнемо дати роботу вітчизняним підприємствам, адже вони здатні закрити потреби оборонки».

У Львівській облдержадміністрації повідомили також: «Особливістю підписаного меморандуму між Львівською ОДА та концерном стало укладання в його рамках окремої Угоди про співпрацю в бронетанковій галузі. Вказана угода передбачає організацію широкої кооперації для виконання програм розвитку регіону та програм створення, виробництва, модернізації, ремонту і реалізації продукції військового призначення на базі ДП «Львівський бронетанковий завод» із залученням підприємств різних форм власності та фінансових установ.

Керівник «Укроборонпрому» наголосив: «Розширення співробітництва можливе насамперед за рахунок налагодження випуску високотехнологічної продукції, залучення інвестицій у розвиток області для імпортозаміщення, підвищення конкурентоспроможності вітчизняного виробництва».

Про це повідомили сьогодні, 1 березня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів