У неділю Росія може перекрити газ Україні

18:38 27 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це попередив у вівторок голова правління «Газпрому».

«Радіо Свобода» інформує сьогодні, 27 травня, в повідомленні «3-го червня Росія може припинити постачання газу в Україну, – Міллер»:

«Якщо Україна і Росія не домовляться про оплату боргу за спожитий російський газ, 3 червня Москва може припинити його поставки. Про це заявив голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер. 

«Якщо не буде досягнуто домовленостей щодо 100 відсоткової оплати за постачання газу, якщо не буде досягнуто домовленості хоча б щодо того, коли буде погашений нинішній борг, то, відповідно, термін 2 квітня – це термін оплати за червневі поставки, якщо газ не буде оплачений за червень, то ми надішлемо Україні повідомлення про те, що постачання газу з 10 ранку 3 червня становитимуть нуль кубометрів на добу», – говорить Міллер.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив: якщо до 29 травня між «Нафтогазом України» і російським «Газпромом» не будуть підписані договори, то компанії зустрінуться в Стокгольмському арбітражі. За його словами, російська сторона поки що поводиться неконструктивно, проте шанс на підписання угоди між газовими компаніями ще залишається.

Напередодні «Нафтогаз» повідомив, що в газових переговорах з Росією, які відбувалися за участю ЄС, ніякого прогресу досягнуто не було. За даними російської компанії, борг України наразі становить близько 3,5 мільярда доларів.

Український прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що Україна готова сплатити рахунки за російський газ упродовж десяти днів після підписання з «Газпромом» документу, яким буде продовжено колишню ціну на газ у 268,5 доларів за тисячу кубів. Наразі Росія встановила для України одну з найвищих цін на газ – майже 500 доларів за тисячу кубометрів. Дорожче газ купує лише Франція, яка платить 550 доларів за тисячу кубів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів