20 квітня на Львівщині запрацює Держпродспоживслужба (відео)

21:51 18 квітня 2016 р.

Фото до новини

Українські фермери вимагають скасувати податкові зміни, прийняті наприкінці минулого року.


Відео: Львівський прес-клуб

Адже з 1 січня наступного року всі фермерські господарства стають платниками загального податку, а не єдиного, як це було дотепер. Фермери прогнозують, що зміна оподаткування потягне за собою зайві перевірки з боку державних структур та утримання зайвих працівників, які займатимуться паперовою роботою.

Про це сьогодні, 18 квітня, під час інтерв'ю-прес-конференції на тему: «Фермерські господарства Львівщини на роздоріжжі: розширювати внутрішній ринок збуту продукції чи прориватися на європейський?», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Львівської області Ярослав Кардаш.

- Ми вимагаємо запровадження єдиного сільськогосподарського податку, що дасть змогу акумулювати ті кошти, які йшли колись з податку на додану вартість, в оборот, та вивільнить фермерів від ходіння по державних інституціях. Ми хочемо, сплативши єдиний податок чи ренту, називайте його як хочете, мати спокій впродовж року, - каже він.

Аналізуючи, чому за 15 років в Україні не відбувся ріст та розвиток фермерських господарств, він каже, що винні ті, хто шкодував селянам землю.

- Створення фермерських господарств на Львівщині довший час не відбувалося, через те що Держкомзем блокував надання землі. На той час це було безкоштовне надання землі. Зараз вже заборонено безкоштовно надавати землю. Але навіть дуже успішні господарства не здатні конкурувати з потужними холдингами, - каже голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Львівської області

За словами Ярослава Кардаша, в області є господарства, які готові обробляти більші наділи землі. Але взяти землю вони не можуть, тому що на аукціонах вони стикаються з великими агропромисловими господарствами. Отож, сьогодні розширити фермерське господарство неможливо.

Також він зауважив, що населення катастрофічно зубожіло і не може собі дозволити купувати якісну їжу.

- Вартість матеріальних ресурсів, які є складовою врожаю, зростає. А  купівельна спроможність населення падає. Люди катастрофічно бідніють. Це відчувається і на гуртових ринках, і в магазинах. Зараз люди сплачують, в основному, комунальні платежі. Не дуже пильнуючи за якісною продукцією, а шукаючи дешеву, - каже фермер.

Водночас виробники сільськогосподарської продукції покладають велику надію на новостворену Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, яка повинна запрацювати у Львівській області з 20 квітня.

- І яка дасть змогу вивільнитися від великої кількості контролюючих структур, які дуже часто брудно працювали. Я маю на увазі ветеринарні, санітарні та інші служби, - уточнив Ярослав Кардаш.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів