1 липня вода для львів'ян стане дорожчою

17:10 24 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: interbuh.com.ua

Як повідомляє у вівторок прес-служба міської ради, тарифи на централізоване водопостачання і водовідведення зростуть До 8,94 грн за кубометр.

ЛМКП «Львівводоканал» повідомило сьогодні, 24 червня, прес-службі міської ради, що з 1 липня вода для львів'ян стане дорожчою, а також конкретизувало:

«До 8,94 гривень за кубометр зростуть Відповідне рішення про встановлення нових тарифів на воду ухвалила НКРЕ 6 червня 2014 року. 

Підвищення тарифів на воду неминуче явище на тлі подорожчання енергоносіїв. Позиції, що формують структуру тарифу, стали суттєво дорожчі.

Тарифи на воду підвищувалися востаннє в 2012 році. З цього часу на 59% зросла вартість електроенергії, на половину здорожчало паливо, на 15% зросла вартість газу.

Змінилися також податкові нарахування, зокрема збір за спеціальне використання водних ресурсів зріс на 9%. У підсумку, держава заборгувала Львівводоканалу 74 млн.грн. з різниці в тарифах, яка виникла внаслідок невідповідності діючих тарифів рівню економічно обгрунтованих витрат на виробництво послуг. У таких умовах підприємство працювало у збиток, нарощуючи борги№.

«Зростання тарифів на воду не сильно вдарить по гаманцях містян. Вартість послуг збільшується на 2,22 грн. за кубометр. Відтак, середньостатистична сім'я з трьох осіб, яка згідно з розрахунками споживає 8-12 кубометрів, буде платити в місяць на 20-25 грн більше», – зазначають також у ЛМКП «Львівводоканал». – Подорожчає централізоване водопостачання і в інших містах України. Нацкомпослуг уже затвердили нові тарифи для 26 водоканалів, решта міст очікують на коригування. Загалом тарифи на послуги Львівводоканалу зростуть на 39%, а в середньому по країні – на 93%». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів