Ryanair запрошують до Львова п’ятий рік, - Садовий

18:15 14 липня 2017 р.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що прихід цієї авіакомпанії для Львова – це 300 тисяч додаткових туристів з Європи щороку і кілька тисяч нових робочих місць.

«Інший удар, який ми отримали цього тижня, це скандал з найбільшим авіаперевізником світу - компанією Ryanair. Вже восени цього року цей луокост планував почати здійснювати сім рейсів зі Львова в європейські міста та 4 з Києва. Лише офіційні підрахунки показують, що для Львова це означало 300 тисяч додаткових туристів з Європи щороку, декілька тисяч нових робочих місць і понад 2 мільярди гривень доходу для малого і середнього бізнесу. Я вже не говорю про можливість для самих українців дешево подорожувати в європейські країни.

Саме місто Львів ще у 2012 році почало перші переговори з представниками компанії Ryanair. Але інвестори заходять не в окремі міста, а в країни. А на центральному рівні прихід цієї великої інвестиції елементарно заблокували. Адже вона могла скласти серйозну конкуренцію тим, хто на сьогодні монополізував авіаринок України і, користуючись цією монополією, встановив чи не найбільші ціни на авіаперевезення в Європі.

Оголошення Ryanair про відмову від виходу на український ринок - це найбільший удар по репутації країни за останній час. Якщо керівництво країни не поставить інтереси людей вище від інтересів олігархів і не виправить ситуацію - це означатиме одне - з українцями більше не збираються рахуватись взагалі. І нам доведеться рано чи пізно знову нагадати цим хлопцям, що таке ігнорування людей погано закінчується», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий".

Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Сайт Львівської міської ради