Єврокомісія про реформу енергетичного ринку в Україні

21:38 11 квітня 2015 р.

Європейська Комісія схвально оцінила законопроект Верховної Ради про модернізацію газового сектора в Україні.

Це важливий крок на шляху реформ, що проводяться в Україні. Такими словами Європейська Комісія оцінила прийнятий у четвер в українському парламенті законопроект, що передбачає повний розподіл функцій газопостачання, газотранспортування і газорозподілу. Рішення Верховної Ради прокоментувала речниця Єврокомісії Анна-Кайса Ітконен:

«Ми з задоволенням прийняли новину про прийняття нових правил на газовому ринку, який є одним з важливих кроків на шляху до реформи в Україні. Ці правила посприяють модернізації газового сектора в Україні, забезпечать ринкові умови і більш конкурентоспроможні ціни. ЄС готовий підтримувати Україну у швидкій реалізації цих положень і будь-яких інших реформ відповідно до зобов'язань, що містяться в Угоді про асоціацію з ЄС. Таким чином, енергетична безпека буде збільшена в Україні та Європі», - підкреслила представниця Єврокомісії.

Анна-Кайса Ітконен додала, що глибока реформа енергетичного ринку і підвищення енергетичної безпеки - це один з основних пріоритетів, визначених у рамках Євросоюзно- української угоди та має суттєве значення для політичної та економічної стабілізації України.

Польське радіо в Україні