Відкриття виставки «Обличчя свободи. Майдан»

22 грудня 2014 р. 15:00

Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» м. Львів, вул. С.Бандери, 1, вхід з вул. К. Брюллова

  • 0
  • 440

Виставка «Обличчя Свободи. Майдан»  мандрує Україною разом із ХІ Мандрівним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA, що триває в Україні від жовтня по грудень. Виставка уже встигла побувати і за кордоном – у Лондоні, Берліні, Нью-Йорку. Зокрема, у Берліні частину фотографій залучили до постійної експозиції музею Берлінської стіни.

За словами автора, серія портретів «Обличчя Свободи. Майдан» є постановочною, проте всі герої експозиції є реальними учасниками Майдану. Їх фотограф зупиняв і фотографував просто на вулиці. На Майдані він спочатку був не як фотограф. Але згодом відчув потребу зафіксувати обличчя людей. У його фотовиставці – портрети  українців з усіх регіонів, навіть тих, де зараз іде війна, а також із Криму.

«Майдан зрушив з місця багато процесів у нашій країні, які давно не відбувалися. Там усі люди були братами, носіями свободи та європейських цінностей, таких як прозорий бізнес, нормальні стосунки між людьми та між людьми і владою, нормальне суспільство. Ці фото – для того, щоб ми про це не забули і по-філософськи переосмислили ці доленосні події», – розповідає Ігор Гайдай.

У вівторок 23 грудня о 16.00  у кінозалі другого поверху Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Ігор Гайдай дасть майстер-клас.

Вхід на майстер-клас та виставку – вільний та безкоштовний.

Виставка триватиме до 29 грудня

Довідка

До програми цьогорічного Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays традиційно увійшли найкращі документальні фільми про права людини ХІ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, що відбувся з 20 до 27 березня 2014 р. у Києві, де його відвідали 38 200 глядачів.

Партнерами фестивалю в регіонах України є 47 провідних  молодіжних, громадських і правозахисних організацій та кіноклубів. Також кінопокази підтримують Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини, фестиваль Movie that Matter.

Організатори фестивалю: Українська Гельсінська спілка з прав людини, Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, громадська організація «Південь», громадська організація «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Кінопокази відбулися за підтримки уряду Швеції.

ХІІ Docudays UA пройде з 20 по 26 березня 2015 року у Київському будинку кіно. Веб-ресурси фестивалю:

www.docudays.org.ua
http://www.facebook.com/DocudaysUA
twitter.com/DocudaysUA

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху: history@cdvr.org.ua
тел./факс: +380 32 247-45-22

До теми