25-й, ювілейний, Міжнародний фестиваль молодих виконавців сучасної української пісні «Молода Галичина-2017” прийме учасників з 15-ти країн

Прес-конференція

15 червня 2017 р. 11:00

Прес-клуб, пр. Т. Шевченка, 11, 2 поверх

  • 0
  • 874

Учасники прес-конференції:

  • Орест Хлян, голова Яворівської районної державної адміністрації, голова оргкомітету фестивалю;
  • Михайло Ковалик, депутат Львівської обласної ради, член оргкомітету фестивалю;
  • Іванна Попик, секретар Новояворівської міської ради;
  • Наталія Коваль, директор фестивалю;
  • Василь Янчар, член оргкомітету, директор палацу культури «Кристал»;
  • Олег Лисій, ведучий і арт-менеджер фестивалю.

Організатори фестивалю:

  • Яворівська райдержадміністрація та Яворівська районна рада;
  • Новояворівська міська рада;
  • ГО «Фестиваль «Молода Галичина»;
  •  Палац культури «Кристал».

Фестиваль відбувається за сприяння Львівської облдержадміністрації та Львівської обласної ради.

Довідка від організаторів

         Цьогоріч на адресу фестивалю надійшло близько 100 заявок від учасників з 15 країн. Уперше фестиваль прийматиме учасників з Естонії. У рамках фестивальної програми відбудуться конкурс краси і грації «Міс Молода Галичина», майстер-класи від членів журі і керівників вокальних студій, розважальні вечори та екскурсії мальовничими й історичними місцями Яворівщини і Львова для учасників та гостей фестивалю.

          Фестиваль “Молода Галичина” має на меті утвердження статусу української мови і національної культури, популяризації сучасної української пісні та самобутнього українського мистецтва в різних державах світу. Також він сприяє взаємозбагаченню національних культур інших народів і культурнлму обміну.

Серед переможців «Молодої Галичини» відомі імена української естради –  Наталя Бучинська, Тіна Кароль, Катерина Бужинська, Наталка Карпа, Міка Ньютон, Владіслав Левицький, Ліля Ваврін, Ірина Доля, Михайло Хома («Дзідзьо»), Володимир Окілко, сестри Вікторія і Анастасія Петрик, а також композитори-виконавці Тимур Усманов, Руслан Талабіра. Гран-прі «Молодої Галичини» свого часу здобули також талановиті виконавці з Казахстану і Грузії.

            Щороку фестиваль приймає почесних гостей – відомих українських  композиторів і поетів, популярних артистів та митців, серед яких: Ніна Матвієнко, Тарас Петриненко, Василь Зінкевич, Степан Галябарда, Руслана, Ані Лорак, Гайтана, Олександр Пономарьов, Анатолій Матвійчук, «Піккардійська терція», «Скрябін», «Друга ріка», «Mad Heads XL”, «ТіК»,інші молодіжні гурти та юні артисти.

            Міжнародне журі очолює композитор, професор, народний артист України, ректор Київського інституту музики ім. Глієра Олександр Злотник.

            Упродовж 24-х років у фестивалі  взяли участь понад 2200 молодих виконавців з усіх регіонів України та багатьох країн світу – Італії, США, Канади, Іспанії, Грузії, Вірменії, Ізраїлю, Литви, Казахстану, Нігерії, Замбії, Білорусі, Польщі, В’єтнаму, Німеччини, Китаю, Індії, Латвії, Молдови, Румунії, Болгарії та ін., обов’язковою умовою для яких є виконання пісні українською мовою.

DailyLviv.com

До теми